ᴜᴜѕі ʟᴇԍᴇɴᴅᴀ ʀᴩɢ

Mikä on pikkuadmin?

Pikkuadminit ovat laumojen johtajilla pelaavia pelaajia, jotka huolehtivat oman laumansa asioista aina asemista ja säännöistä, liittolaisiin ja suunnitelmiin. Pikkuadmineilla on suuri vastuu ja titteli vaatiikin aktiivisuutta, pientä omistautuneisuutta ja kiinnostusta kehittää Uutta Legendaa eteenpäin.

Laumojen johtajilla pelaavien lisäksi myös sivulaumojen johtajilla pelaavia kutsutaan pikkuadmineiksi. Sivulaumoista voit lukea lisää osiosta sivulauma.

Pikkuadminin tehtäviä

Minäkin haluan johtaa laumaa!

Pikkuadminia haetaan silloin, kun lauman johtajalla pelaava lopettaa pelaamisen tai ei halua enää jatkaa lauman ylläpitämistä. Tämän jälkeen järjestetään yleinen haku (foorumilla, joskus myös pääsivuilla), jossa haetaan uutta johtajaa laumalle.

Mitä hakijalta vaaditaan?


© Mwjan
Sinun tulee suunnitella uusi johtaja vanhan tilalle, sillä harvoissa tapauksissa edellinen pikkuadmin antaa hahmoaan muiden pelattavaksi. Jos sinulla on hahmo laumassa, johon pikkuadminia haetaan hahmo, voit laittaa sen ehdolle. Hahmon silloinen asema voi tosin vaikuttaa paikan myöntämiseen.

Pikkuadminin kohdalla ei ole vaatimuksia siitä, miten kauan olet pelannut Uudessa Legendassa. Pääasia on, että osaat kantaa vastuuta, olet aktiivinen ja sinulla on mielikuvitusta viedä laumaa eteenpäin. Tietysti sääntöjen tulee olla hallussa ja käytöksen asiallista muita pelaajia kohtaan. Pikkuadminit näyttävät esimerkkiä myös kanssapelaajille!

Kun haku päättyy, valitsee uuden pikkuadminin ylläpito ja pikkuadminit.

Miten sivulauman johtaja eroaa päälauman johtajasta?

Päälaumojen johtajilla pelaavat ovat vastuussa koko roolipelin juonien etenemisestä, sillä päälaumat ovat nimensä mukaisesti Uuden Legendan punainen lanka. Näin ollen pikkuadminit päättävät pitkälti roolipelin pääjuonen kulusta ja siitä, missä väleissä laumat ovat. Sivulaumojen johtajilla pelaavat ovat yhtälailla vastuussa omasta laumastaan, mutta laumojen olemassaoloa ei vaikuta yhtä usein "suuriin linjauksiin". Sivulaumat ovat jo itsessään eräänlaisia sivujuonia.

Esimerkkinä on Susien Monarkian sisältä käsin toimiva sivulauma, Mustien Susien Imperiumi. Imperiumi tulee vaikuttamaan vahvasti pääjuoneen Monarkian osalta ja näillä tapahtumilla elävöitetään nykyistä päälaumaa.