ᴜᴜѕі ʟᴇԍᴇɴᴅᴀ ʀᴩɢ

Mikä on laumavastaava?

Laumavastaavat ovat laumojen johtajilla pelaavia pelaajia, joiden tehtävänä on edistää omaa ylläpidettävää laumaansa, pitää se aktiivisena ja keskittyä sen työstämiseen. Laumavastaavat huolehtivat lauman säännöistä, asemista, suunnitelmista, liittolaisuuksista ynnä muista tärkeistä asioista.

Myös sivulaumoilla on omat vastaavansa. Sivulaumoista voit lukea lisää osiosta sivulauma.

Laumavastaavan tehtäviä

Minäkin haluan johtaa laumaa!

Laumavastaavia haetaan silloin, kun lauman johtajalla pelaava lopettaa pelaamisen tai ei halua enää jatkaa lauman ylläpitämistä. Tämän jälkeen järjestetään yleinen haku (foorumilla, joskus myös pääsivuilla), jossa haetaan uutta johtajaa laumalle.

Mitä hakijalta vaaditaan?


© Mwjan
Sinun tulee suunnitella uusi johtaja vanhan tilalle, sillä harvoissa tapauksissa edellinen pikkuadmin antaa hahmoaan muiden pelattavaksi. Jos sinulla on hahmo laumassa, johon pikkuadminia haetaan hahmo, voit laittaa sen ehdolle. Hahmon silloinen asema voi tosin vaikuttaa paikan myöntämiseen.

Laumavastaavaksi hakiessa ei ole väliä, miten kauan olet pelannut Uudessa Legendassa. Pääasia on, että osaat kantaa vastuuta, olet aktiivinen ja sinulla on mielikuvitusta viedä laumaa eteenpäin. Tietysti sääntöjen tulee olla hallussa ja käytöksen asiallista muita pelaajia kohtaan. Laumavastaavat näyttävät esimerkkiä myös kanssapelaajille!

Kun haku päättyy, valitsee uuden laumavastaavan pelivastaava yhdessä muiden laumavastaavien kanssa.

Miten sivulauman vastaava eroaa päälauman vastaavasta?

Päälaumojen vastaavat ovat vastuussa koko roolipelin juonien etenemisestä, sillä päälaumat ovat nimensä mukaisesti Uuden Legendan punainen lanka. Laumavastaavat ohjailevat laumojensa toimintaa ja välejä muihin laumoihin, mutta pelaajat ovat erittäin tervetulleita ideoimaan ja keksimään juonia laumojen välille! Sivulaumavastaavat ovat yhtälailla vastuussa omasta laumastaan ja juonien kehittämisestä, mutta laumojen pienuudesta johtuen vaikutus muihin laumoihin ei välttämättä ole yhtä suuri. Sivulaumoillakin on mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi roolipeliin "suuriin linjoihin".