Hahmoista

Hahmolista & nimenvarauslista

Foorumilta löytyy nykyään hahmolista, josta voit tarkistaa muun muassa sen, minkärotuisia ja -nimisiä hahmoja Uudessa Legendassa on. Hahmoa luodessasi voit tarkistaa listasta, onko esimerkiksi hahmollesi kaavailema nimi jo varattu. Listaa ylläpitää Saranna ja löytyy täältä: Hahmolista

Foorumilta löytyy myös lista, johon rekisteröityneet pelaajat voivat varata nimiä tuleville hahmoilleen. Tarkoitus on, että nimi varataan vain silloin, kun hahmon tuominen peliin on varmaa. Nimenvarauslistaa ylläpitää Wohweli ja se löytyy täältä: Nimenvarauslista

Ulkoiset ominaisuudet

© Saranna

UL:ssä ei hyväksytä liian räikeänvärisiä hahmoja, mutta täysin realistinen hahmon ei tarvitse olla. Esimerkiksi Ginga-sarjan maailmassa on hyviä esimerkkejä hahmojen erityisistä värityksistä. Silmien värillä ei ole mitään merkitystä, vaan ne voivat olla halutessasi vaikka violetit tai kirkkaan vihreät.

Arvet kertovat hahmojen taisteluista ja niistä selviytymisestä. Oikeassa elämässä koira tai susi luultavasti kuolisi, mikäli karhu saisi tuon leukojensa väliin ja riuhtoisi kynsillään. Uudessa Legendassa hahmot ovat kuitenkin kestävämpiä, kuten myös roolipelin innoittajassa. Kun karhu huitaisee ja osuu kunnolla, tulee hahmolle kuitenkin koko loppuelämän näkyvät arvet. Mikäli osuma ei ole kunnollinen tai se on esim. koiran tai suden purema/raapaisu, arvet voivat kadota kasvavan turkin ja uusiutuvan ihon sekaan, mikäli pelaaja näin haluaa. Hahmot eivät kuitenkaan ole kuolemattomia, eivätkä selviä jokaisesta pahasta iskusta. Esim. jos seiväs lävistäisi hahmosi kaulan, ei tuo selviäisi siitä hengissä.

Harjas on on hahmoilla sallittu. 10.11.2016 eteenpäin harjas saa olla myös hahmolla, jolla ei ole suvussaan Kogan tai suden perimää. Harjas ei saa suorana ollessa ylittää hahmon kyynäriä. Myös parta on sallittu, mutta sen pituus ei saa ylittää rintalihaksia.

Lävistyksiä ja muita koruja ei hyväksytä hahmoilla helposti. Ainoat hyväksyttävät lävistykset ovat korvalävistykset. Jos lauman omat säännöt kieltävät nämäkin, on sääntöjä noudatettava. Koiraa koristavilla esineillä tulee olla looginen selitys.

Uudessa Legendassa esiintyy jonkin verran geneettisiä poikkeavuuksia ja niihin pätee seuraava sääntö: Mutaatiot, jotka vaikuttavat koiran elintoimintoihin haitallisesti ja vaikeuttavat yksilön elämää huomattavasti tai siten, että se joutuu elääkseen tukeutumaan jatkuvasti muihin, kielletään. Sokeus, kuurous tai raajan puuttuminen eivät ole hahmon hylkäämiseen johtavia tekijöitä. Kloonattuja yksilöitä ei sallita.

Metalli-, puu- ja robottiraajat ovat sallittuja (korkeintaan kaksi neljästä raajasta), jos niihin löytyy järkevä selitys. Raajan täytyy olla ihmisen asentama ja sekä sen hyöty- että haittapuolet tulee pohtia tarkoin läpi. Koska raajaproteesi on koiralle lähes mahdoton tuhota, tulee sen haittapuolien olla tasapainossa hyötyjen kanssa. Jos raajaproteeseja alkaa tulvia peliin, sääntöä tarkistetaan.

Mitään tarkkaa määritelmää sille, että mikä on liikaa, ei ole olemassa, vaan jokainen hahmohyväksyjä katsoo esittelyt läpi oman käsityksensä mukaan.

Fyysiset ominaisuudet

Uusi Legenda on saanut inspiraationsa Ginga-sarjasta, mutta täysin Gingaan nojaten hahmoaan ei pidä luoda. Hahmo ei voi olla äärettömän voimakas, ylivoimainen tai loputtoman kestävä puolustamaan itseään. Alla muutamia huomioita koskien hahmon ominaisuuksia.

 • Hahmosi on kooltaan suuri, eikä kovin ketterä. Se ei siis voi hyppiä puissa tai liikkua äänettömästi, sillä raskasrakenteiset useimmiten hengittävätkin raskaammin ja tassut painuvat syvemmälle maahan, joilloin kaikilta ääniltä ei voi välttyä.
 • Hahmosi näkee shinobin hyppivän puissa ja loikkaa heti sen perään. Ei onnistu, ellei hahmosi osaa tätä taitoa jo ennestään. Sen tulee harjoitella taitoa, ennen kuin se voi onnistuneesti loikata puuhun ja hyppiä oksilla.
 • Hahmo on koulutettu taistelukoiraksi, mutta se ei silti saa olla voittamaton tai täysin haavoittumaton.
 • Hahmosi saa kaulaansa valtavan haavan, mutta jatkaa silti taistelua kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tämä ei ole mahdollista, vaan tapahtumat ja loukkaantumiset (syvät haavat jne.) vaikuttavat luonnollisestikin pelin kulkuun.
 • Koska hahmoni on sitä ja tätä, ei se ole hävinnyt koskaan. Tämä lasketaan voittamattomuudeksi, eli machoiluksi, eikä se ole sallittua.
 • Jokaisella on oltava niin vahvuutensa kuin heikkoutensakin. Hahmo ei voi olla lyömätön jokaisessa asiassa ilman ”huonoja” piirteitä.

© Kalseah

© Kalseah

Muuta

Joillakin laumoilla saattaa olla kriteerejä ulkonäön suhteen, joten muista lukea laumakohtaiset kriteerit. Muista, että hahmon ulkonäkö ei voi muuttua radikaalisesti kesken pelin. Et voi suurentaa tai pienentää sitä, muuttaa väritystä tai lyhentää harjasta. Jälkimmäisen voit toki tehdä, mutta sille tulee löytyä järkevä syy (esim. toinen hahmo repi sen).

  • Kaikki hahmot hyväksytetään foorumilla. Ensimmäiselle hahmolle on olemassa oma paikkansa, lue tarkemmin liittyminen-osiosta.
  • Ensimmäinen hahmo ei voi olla laumaton, eikä se voi kuulua mihinkään sivulaumaan. Laumattomia hahmoja saa pelaajalla olla enintään kolme.
  • Hahmoja saa yhdellä pelaajalla olla enintään 30. Lue asiaa koskeva tiedote.
  • Ensimmäinen hahmo ei myöskään voi olla legendan jälkeläinen. Lue asiasta lisää Legendahahmot-osiosta.
  • Uuden hahmon voi ottaa viikon välein.
  • Hahmosi ei saa olla macho eli toisin sanoen voittamaton.
  • Aseet ja niiden pidikkeet ovat sallittuja hyvän maun rajoissa. Hahmon aseelle (katana, sirppi ym.) täytyy löytyä järkevä selitys ja pidikkeiden tulee olla ihmisten laittamia. Kannattaa myös miettiä, onko hahmolla edellytyksiä jonkin aseen käyttämiseen ja onko se käytännöllinen. Esimerkiksi painavan aseen käyttämistä pitää harjoitella pitkään, jotta se onnistuu sujuvasti.

Hahmon seksuaalisuus

Uudessa Legendassa on monenkirjavia hahmoja, ja myös seksuaalisuuden eri muodot ovat sallittuja. Toivomme kuitenkin tämän pysyvän hyvän maun rajoissa.

© Saigola