Erikoisiskut

Gingan maailmassa jotkin koirat ja sudet osaavat erikoisiskuja. Näin on myös Uudessa Legendassa ja alla aiheeseen liittyvää ohjeistusta.

 • Uudella hahmolla saa olla 0-2 erikoisiskua.
 • Alla olevassa listassa battogat eivät ole sallittuja ensimmäisellä hahmollaToisesta hahmosta eteenpäin battogat ovat jo sallittuja.
 • Hahmo voi osata peleihin tullessa yhden battogan ja oppia toisen pelien kautta.
 • Toisen lauman erikoisiskuja ei voi osata, ellei lauman nykyinen tai entinen jäsen ole niitä hahmollesi opettanut. Tälle täytyy olla kuitenkin järkevä syy, sillä joissain laumoissa iskujen opettamisesta ulkopuoliselle rangaistaan.
 • Hahmolleen voi myös kehittää oman erikoiskun. Toisen kehittämää iskua ei saa kopioida!
 • Hahmosi ei voi osata iskua tuosta vain, vaan jonkun on täytynyt opettaa liikkeen alkeet. Riippuen hahmosi fyysisistä ominaisuuksista, voi iskun täydelliseen oppimiseen kulua jopa vuosia.
 • Muista mainita hahmon menneisyydessä, missä ja keneltä tämä on erikoisiskut oppinut.
 • Liikkeiden oppiminen merkitään viiden asteikolla; erikoismerkein tai numeroin (esim. 3/5). Kyvyn täydelliseen oppimiseen vaikuttavat hahmon ikä, fyysinen kunto ja jonkin verran myös mielenterveys. Alla olevaa taulukkoa voi käyttää hyödykseen, kun määrittelee hahmonsa erikoisiskun tasoa:
  1/5 – hahmo osaa alkeet, mutta tarvitsee vielä opetusta muilta
  2/5 – hahmo osaa alkeet ja pystyy osittain käyttämään liikettä, pystyy harjoittelemaan itsenäisesti kasvattaakseen osaamista
  3/5 – hahmo osaa liikkeen ja pystyy käyttämään sitä taistelussa sekä opettamaan alkeet muille
  4/5 – hahmo osaa liikkeen erittäin hyvin ja pystyy käyttämään sitä taistelussa
  5/5 – hahmo osaa liikkeen täydellisesti
 • Hahmosi voi oppia ilman erillistä lupaa yhteensä kolme liikettä. Neljänteen ja viidenteen iskuun haetaan lupa lauman laumavastaavalta (laumattomat ylläpidolta) ja kuudenteen ylläpidolta.
 • Huomioi sukulinjat. Hahmosi voi osata iskun alkeet vaistonvaraisesti, mutta vaatii silti harjoittelua oppia isku täydellisesti. Harjoittelu voi tosin olla helpompaa, mikäli hahmosi ymmärtää liikkeen perustat.
 • Vaikka hahmosi ei olisi sukua susille, voi tuo oppia battogan, mikäli sellaisen liikkeen osaava suostuu sen opettamaan. Susien tekemät battogat (olettaen että battoga on kulkenut suden perimässä) ovat kuitenkin alkuperäisiä ja näin hieman voimakkaampia kuin niiden ”kopiot”.

© hammajainen

Mikäli hahmollasi on useita erikoisiskuja, ei niitä jokaista voi käyttää samassa pelissä. Jokainen erikoisisku vie jonkin verran hahmon fyysisiä voimavaroja, eikä näitä voi käyttää jatkuvasti. Jokaisella erikoisiskulla on myös heikkoutensa; miten paljon se kuluttaa hahmon voimia, millaiset ovat seuraukset, jos liike tehdään väärin. Peleissä tulee ottaa huomioon myös se, että vastapelaajalla on oikeus pystyä väistämään liike.

Linkit erikoisiskut-listassa vievät Gingapediaan.

Battogat

Igan Shinobit

Kogan Shinobit

 • Kieuseru Shōshitsu
  Kogien ”katoamistemppu”. Kieuseru Shōshitsua käyttävä koira vaihtaa salamannopeasti paikkaa, jolloin näyttää siltä, että koira katoaisi.
 • Swing Circle

Ohun Suojelijat

 • Kiru-HaHammas, joka viiltää 切る-歯
  Liikkeen voi suorittaa, mikäli sen tekijä on harjoittanut tarpeeksi purentataitoaan ja tietää, missä kulmassa hampaat pureutuvat parhaiten kovaankin nahkaan. Liikkeessä koira viiltää vastustajan kehoon mahdollisimman nopeasti monia pintahaavoja, joista aiheutuva viiltävä kipu pysäyttää vastustajan hetkeksi. Liike opetetaan jokaiselle Ohun sotureihin kuuluvalle ja kun koira tai susi liittyy laumaan, opettaa liikkeen sille ryhmänjohtaja, jonka ryhmään liittynyt asetetaan.

Kapinalliset

Volkerin lauma

Soturittaret

Ei laumoihin sidotut iskut