Esittelykaavake

Alle listattujen tietojen on löydyttävä hahmon esittelystä. Niiden lisäksi voit lisätä myös muita tietoja, esimerkiksi tunnuskappaleen tai ääninäytteen.

Nimi

Hahmosi nimi saa olla suomeksi, englanniksi tai vaikkapa kiinaksi, kunhan se sopii hahmollesi. Ulkomaalaiselle nimelle olisi hyvä olla selitys. Pelissä on tavattu mm. Ässä-niminen hahmo, joka on syntynyt Suomessa, joten tällöin suomenkielinen nimi on hyväksytty. Foorumin hahmolistasta ja nimivarauslistasta voit tarkistaa, onko suunnittelemasi nimi jo käytössä.

Ikä


Merkitse ikä esittelyyn koiran vuosissa tai alla olevan listan mukaisesti.

pentu
nuori
nuori aikuinen
aikuinen
keski-ikäinen
vanhus

Hahmon ikää siis ei ole pakollista ilmoittaa kuukausissa tai vuosissa, vaan se voidaan ilmoittaa summittaisesti pelkällä kuvauksella, esimerkiksi ”nuori”. Myös Ginga-saagassa tavattu ”superikäisyys” on Uudessa Legendassa sallittua eli hahmo voi olla huomattavasti iäkkäämpi kuin koira normaalisti on.

Laji ja/tai rotu?

Onko hahmosi susi, koira vai koirasusi? Entä onko se jotain tiettyä rotua vai sekoitus? Sekarotuisen hahmon rotuja ei tarvitse erikseen määritellä, ellei pelaaja itse halua näin tehdä. Mikäli kyseessä on puhdasrotuinen, huomioi ulkonäössä rotukohtaiset kuvioinnit ja piirteet. Kuviointien ei kuitenkaan tarvitse olla tarkalleen oikeanlaiset.

Sukupuoli

Onko hahmosi uros vai narttu?

Lauma ja asema

Lauma – Ensimmäisen hahmosi tulee kuulua johonkin seuraavista laumoista: Alppien vartijat, Ohun suojelijat, Igan shinobit, Kogan shinobit, Susien Monarkia tai Kapinalliset.
Asema – Vapaat asemat näet laumojen tiedoista foorumilla. Jotkin asemat täytyy ansaita pelien kautta, lue asian info foorumilta: Asemat. Laumojen tiedoista näet, mitkä asemat vaativat niihin pääsemisen pelien kautta.

Vaikutelma ja maine

Vaikutelma – Millaisen ensivaikutelman hahmosi antaa kohdatessaan muut? Mitä tuosta ajatellaan.Pidetäänkö hahmoasi pelottavana ilmestyksenä vai iloisena hykertelijänä?

Maine – Miten hyvin hahmosi tunnetaan laumansa keskuudessa ja sen ulkopuolella? Mitä tuosta ajatellaan muiden keskuudessa?

Ulkonäkö

Selvitys hahmosi ulkonäöstä, kuva ei ole pakollinen. Kuvauksessa olisi hyvä kertoa muun muassa hahmon säkäkorkeus ja paino, koska täm tieto helpottaa vastapelaajaa arvioimaan hahmojen kokosuhteita.
Mitä enemmän selkeää tietoa tekstissä on, sitä parempi. Millainen väritys hahmolla on, millaiset piirteet ja turkki, onko arpia ja niin edelleen. Muista kuitenkin, ettet luettele hahmon ominaisuuksia ranskalaisin viivoin.

Luonne

Mahdollisimman kattava selvitys siitä, millainen hahmosi on luonteeltaan. Ovatko esimerkiksi menneisyyden tapahtumat muovanneet hahmon luonteen sen nykyisiin uomiin?

Menneisyys

Menneisyys on kattava kuvaus hahmon menneisyydestä, mutta mikään romaani sen ei tarvitse olla.

Huomioi myös, että vaikka hahmosi olisi unohtanut menneisyytensä, pelaajana sinä tiedät se. Myös hahmon unohtamat asiat on kuvialtava.

Voit miettiä esimerkiksi, missä hahmosi syntyi, oliko silä sisaruksia? Miten pentuaika sujui, onko hahmo jo aikuistunut ja mitä se on elinaikanaan puuhannut. Muista kertoa, miten hahmo on saanut mahdolliset arpensa, oppinut erikoisiskuja ja liittynyt laumaan.

Jos hahmo on syntynyt laumaan, johon se peliin liittymishetkellä kuuluu, muista huomioida menneisyyskuvauksessa kyseisen lauman aikajana ja tapahtumat. Tämä koskee erityisesti shinobilaumoja.

Taidot

 • Sinun tulee ilmoittaa hahmosi taitoja asteikolla 1-5, joko numeroin tai erilaisin merkein.
  Esim. tähdin (2/5 = ** = ★★☆☆☆).
 • Pakolliset taidot: Ketteryys, puruvoima, lihasvoima, nopeus, hyppyvoima.
 • Jotta kanssapelaajat saisivat mahdollisimman paljon irti hahmosi tiedoista, on nykyään pakollista kuvailla hahmon taitoja sanallisesti asteikkokuvailun lisäksi. Kuvauksen ei tarvitse olla pitkä.
 • Alla olevaa taulukkoa voi käyttää apuna, kun miettii hahmonsa taitotasoa:
  1/5 – taito on heikko, kaipaa selkeästi harjoitusta
  2/5 – huomattavasti keskiverron alapuolella
  3/5 – keskiverto, ei erityisen hyvä eikä huono
  4/5 – selvästi keskivertotasoa ylempänä, ei niin helposti voitettavissa, kuitenkin ”käytännön rajoissa”
  5/5 – täydellisessä kunnossa, hyvin harjaantunut; ei pysty enää parantamaan taitoa
 • Mikäli hahmosi osaa puissakiipeilyn taidon, tulee se esittelyssä mainita. Tätä taitoa ei kukaan automaattisesti osaa, vaan se täytyy harjoitella joko itsenäisesti tai toisen opissa. Pääasiassa tämä taito kuuluu Igan ja Kogan shinobeille.
 • Älykkyys ja näkökyky ynnä muut aisteihin liittyvät taidot eivät ole pakollisia, mutta helpottavat vastapelaajia. Voit myös määritellä hahmon muitakin taitoja, kuten kivunsietokykyjä ja muita aisteja.
 • Kun määrität hahmon taitoja, muista huomioida rotu, sukupuoli ja ikä. Eri rotujen ominaisuuksiin kannattaa tutustua ja hakea niistä inspiraatiota hahmoonsa.
 • Lue foorumilta tarkentava tiedote hahmojen taitojen määrittämisestä

Pelinäyte

Kirjoita pelinäyte, joka antaa kuvan siitä millaisia viestejä vastapelaajat voivat sinulta odotella. Tällä katsotaan, miten selkeää roolausta pystyt kirjoittamaan. Kirjoita pelinäyte hahmolla, jolla olet liittymässä. Pelinäyte koskee vain ensimmäistä hahmoa.

Muuta

Tämä ei ole pakollinen kohta. Tässä voit kertoa esimerkiksi hahmosta jotakin nippelitietoa tai mainita esimerkiksi sen, jos sinulla on luki- tai kirjoitushäiriö.