ᴜᴜѕі ʟᴇԍᴇɴᴅᴀ ʀᴩɢ

Hahmolista

Foorumilta löytyy nykyään hahmolista, josta voit tarkistaa muun muassa sen, minkärotuisia ja -nimisiä hahmoja Uudessa Legendassa on. Hahmoa luodessasi voit tarkistaa listasta, onko esimerkiksi hahmollesi kaavailema nimi jo varattu. Listaa ylläpitää Saranna ja löytyy täältä: Hahmolista

Foorumilta löytyy myös lista, johon rekisteröityneet pelaajat voivat varata nimiä tuleville hahmoilleen. Tarkoitus on, että nimi varataan vain silloin, kun hahmon tuominen peliin on varmaa. Nimenvarauslistaa ylläpitää Wohweli ja se löytyy täältä: Nimenvarauslista

Ulkonäkö


© Saranna
UL:ssä ei hyväksytä liian räikeänvärisiä hahmoja, mutta täysin realistinen hahmon ei tarvitse olla. Esimerkiksi Ginga-sarjan maailmassa on hyviä esimerkkejä hahmojen erityisistä värityksistä. Silmien värillä ei ole mitään merkitystä, vaan ne voivat olla halutessasi vaikka violetit tai kirkkaan vihreät.

Arvet kertovat hahmojen taisteluista ja niistä selviytymisestä. Oikeassa elämässä koira tai susi luultavasti kuolisi, mikäli karhu saisi tuon leukojensa väliin ja riuhtoisi kynsillään. Uudessa Legendassa hahmot ovat kuitenkin kestävämpiä, kuten myös roolipelin innoittajassa. Kun karhu huitaisee ja osuu kunnolla, tulee hahmolle kuitenkin koko loppuelämän näkyvät arvet. Mikäli osuma ei ole kunnollinen tai se on esim. koiran tai suden purema/raapaisu, arvet voivat kadota kasvavan turkin ja uusiutuvan ihon sekaan, mikäli pelaaja näin haluaa. Hahmot eivät kuitenkaan ole kuolemattomia, eivätkä selviä jokaisesta pahasta iskusta. Esim. jos seiväs lävistäisi hahmosi kaulan, ei tuo selviäisi siitä hengissä.

Harjas on on hahmoilla sallittu. 10.11.2016 eteenpäin harjas saa olla myös hahmolla, jolla ei ole suvussaan Kogan tai suden perimää. Harjas ei saa suorana ollessa ylittää hahmon kyynäriä. Myös parta on sallittu, mutta sen pituus ei saa ylittää rintalihaksia.

Lävistyksiä ja muita koruja ei hyväksytä hahmoilla helposti. Ainoat hyväksyttävät lävistykset ovat korvalävistykset. Jos lauman omat säännöt kieltävät nämäkin, on sääntöjä noudatettava. Koiraa koristavilla esineillä tulee olla looginen selitys.

Uudessa Legendassa esiintyy jonkin verran geneettisiä poikkeavuuksia ja niihin pätee seuraava sääntö: Mutaatiot, jotka vaikuttavat koiran elintoimintoihin haitallisesti ja vaikeuttavat yksilön elämää huomattavasti tai siten, että se joutuu elääkseen tukeutumaan jatkuvasti muihin, kielletään. Sokeus, kuurous tai raajan puuttuminen eivät ole hahmon hylkäämiseen johtavia tekijöitä. Kloonattuja yksilöitä ei sallita.

Metalli-, puu- ja robottiraajat ovat sallittuja (korkeintaan kaksi neljästä raajasta), jos niihin löytyy järkevä selitys. Raajan täytyy olla ihmisen asentama ja sekä sen hyöty- että haittapuolet tulee pohtia tarkoin läpi. Koska raajaproteesi on koiralle lähes mahdoton tuhota, tulee sen haittapuolien olla tasapainossa hyötyjen kanssa. Jos raajaproteeseja alkaa tulvia peliin, sääntöä tarkistetaan.

Mitään tarkkaa määritelmää sille, että mikä on liikaa, ei ole olemassa, vaan jokainen hahmohyväksyjä katsoo esittelyt läpi oman käsityksensä mukaan.

Fyysiset ominaisuudet

Uusi Legenda on saanut inspiraationsa Ginga-sarjasta, mutta täysin Gingaan nojaten hahmoaan ei pidä luoda. Hahmo ei voi olla äärettömän voimakas, ylivoimainen tai loputtoman kestävä puolustamaan itseään. Alla muutamia huomioita koskien hahmon ominaisuuksia.


© Calcah

Muuta

Joillakin laumoilla saattaa olla kriteerejä ulkonäön suhteen, joten muista lukea laumakohtaiset kriteerit. Muista, että hahmon ulkonäkö ei voi muuttua radikaalisesti kesken pelin. Et voi suurentaa tai pienentää sitä, muuttaa väritystä tai lyhentää harjasta. Jälkimmäisen voit toki tehdä, mutta sille tulee löytyä järkevä syy (esim. toinen koira/susi repi sen).

Homo-/biseksuaali hahmona?

Foorumilla puhuttiin yhdessä vaiheessa paljon siitä, voiko hahmo olla homoseksuaalinen tai biseksuaalinen. Nykyään tällaiset hahmo ovat sallittuja, tietyissä rajoissa kuitenkin. Hahmon homoutta ei saa ylikorostaa ja toivomme, että tällaisia hahmoja ei ala tulvia roolipeliin.